Billborn säker inför cupkvarten: ”Jag har en jättepositiv känsla”

Publicerad:
Stefan Billborn.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Stefan Billborn.

FOTBOLL

Hammarbys förberedelser inför cupmatchen mot Trelleborg har drabbats av ett coronautbrott.

Men tränaren Stefan Billborn är säker på att han kommer få se en bra insats – och att man då går vidare till semifinal.

– Det är jag övertygad om att vi kommer göra, säger han till Sportbladet.

I kväll spelas den sista kvartsfinalen i Svenska cupen, mellan Hammarby och Trelleborg. I semifinal väntar redan Djurgården och på andra sidan av slutspelsträdet är Häcken klart för final.

För två veckor sedan sköts kvartsfinalen upp med anledning av ett coronautbrott i Bajen. 16 spelare och fem ledare testades positivt för covid-19, och man stängde ned verksamheten ett tag för att stoppa smittspridningen.

Men nu verkar Hammarby för det mesta vara redo för kvällens kvartsfinal, berättar Stefan Billborn för Sportbladet.

– Alla är mer eller mindre friska och krya, så på det sättet känns det bra. Men det är fortfarande väldigt oklart hur orken är. Det känns som att vi tar enorma steg fysiskt varje dag som går. Spelare som knappt kunde jogga ett varv runt planen känns som att de helt plötsligt kan spela, säger han och fortsätter.

”Jag har en jättepositiv känsla”

– Jag är positiv, men det är väl det enda som man kan ställa en fråga kring: hur är det egentligen med orken? För det har tagit mer eller mindre tufft på vissa spelare. Det är väldigt individuellt, men fysiskt sett så verkar det som att i stort sett allihopa är tillgängliga.

Har er målbild i Svenska cupen ändrats med tanke på coronautbrottet?

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi har ambitionen att vinna varenda match vi spelar. Vi kommer gå ut för att vinna mot Trelleborg och så får vi se hur långt det räcker. Jag tror att vi kommer göra en bra insats och jag har en jättepositiv känsla. Vår målsättning att gå så långt som möjligt i cupen ligger fortfarande kvar. Jag tycker inte att vi ska ha en annan, säger Stefan Billborn och fortsätter.

– Sen är det klart att det inte är optimalt att bara ha två dagars återhämtning innan vi möter Djurgården. Men det är bara en realitet, så det är inte så mycket att orda om. Jag förstår ju varför den ligger där också, man måste ju spela klart den här jävla cupen. Så man kan få fram en finalmotståndare. Men förhoppningsvis hinner vi återhämta oss på ett bra sätt om vi nu gör en så pass bra prestation så att vi slår Trelleborg. Och det är jag övertygad om att vi kommer göra.

En nyckelspelare som hittills har saknats under Svenska cupen är Darijan Bojanic. Mittfältaren har dragits med en skada – men är nu tillbaka och kan få spela i kväll.

– Ja, det är bara lite att flåset ska upp till max, eller fotbollsflåset. Han behöver spela matcher nu, så han är aktuell och tillgänglig för spel.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.