Viktig poäng för Blåvitt i derbyt

Häcken vädjade om straff

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg tog en viktig poäng i derbyt – men frågan är om Häcken borde haft en straff i slutet?

Efteråt kritiserade Ahmed Yasin domaren Kristoffer Karlsson hårt.

– Kolla med linjemannen om han har sett något annat innan du öppnar din mun. 

IFK Göteborg slåss för att undvika negativt kval och Häcken jagar en Europaplats, så det var mycket på spel när stadsrivalerna drabbade samman under måndagskvällen.

Då slutade matchen 1–1.

Leo Bengtsson gav Häcken ledningen i den nionde minuten, Sargon Abraham kvitterade i den 18:e och det resultatet stod sig alltså matchen ut.

– Vi tog oss samman efter deras mål. Det blev mycket fajt och mycket vilja. Vi får vara nöjda med den här poängen, säger Blåvitts tränare Roland Nilsson.

Straffsituation

I slutminuterna uppstod en situation som blev omdiskuterad. Häckens Patrik Wålemark gick omkull i offensivt straffområde i kamp med Jakob Johansson och vädjade om straff. Men domaren friade.

– Han är på mig, solklart, säger Wålemark i Dplay.

Häckens tränare Andreas Alm:

– Jag såg den i tv nu tillsammans med Jonas Eriksson (tidigare domare) som var med på länk. Han sa att det var straff och jag tycker det också.

– Men Kristoffer Karlsson har en svår position att se det ur. Det hade varit straff om han hade sett den. Sedan kan man undra vad assisterande gör där ute. Det är hans uppgift att hjälpa.

Men Alms kritik mot domarteamet med Kristoffer Karlsson och assisterande domarna Fredrik Klyver och Daniel Ekman är inget mot Häckenstjärnan Ahmed Yasins upprördhet:

– Vi ska ha straff, hundra procent. Men han (Kristoffer Karlsson) är stensäker när situationen sker. Han springer fram och skriker ”Nej, nej, nej! Spela på!” säger Yasin på presskonferensen efteråt.

– Fan, ta det lugnt och prata med linjemannen. Kolla om han har sett något annat innan du öppnar din mun. 

Nära nytt kontrakt

Poängen var blytung för Blåvitt. Fyra poäng skiljer nu ner till Kalmar på kvalplats. Och ytterligare en poäng skiljer ner till Falkenberg på nedflyttningsplats.

Två omgångar återstår.

– Vi tar pinnen och jag är nöjd med grabbarna. Ett steg framåt, säger Pontus Wernbloom.

Häcken ligger fyra i tabellen. De har samma antal poäng, men sämre målskillnad, än trean Djurgården som just nu har den sista Europaplatsen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.