Publicerad 2020-09-26

Emil Forsberg har börjat säsongen på bästa sätt.

Mot Bayer Leverkusen blev han målskytt på nytt.

Och det var ett snyggt sådant.

I 13:e minuten fick Forsberg bollen strax utanför straffområdet. Med en lätt dragning åt vänster lurade svensken bort sin försvarare och smällde till bollen med vänsterfoten – rakt upp i första krysset.

Det var Forsbergs andra mål för säsongen. 28-åringen gjorde både mål och assist i premiären mot Mainz, en match Leipzig vann med 3–1.

Vacker kvittering

Forsbergs mål betydde 1–0 för Leipzig men bara några minuter senare kom kvitteringen. En dålig rensning av ytterbacken Angelino resulterade till slut i att Kerem Demirbay fick bollen utanför straffområdet. Tysken avancerade framåt och sköt snyggt in bollen via ribban och in.

Matchen slutade sedan oavgjord, 1–1.

Forsberg sa efteråt att man tappade spelet efter svenskens mål.

– Vi började bra. Men efter de första 15 minuterna tappade vi kontrollen och hade inte mycket bollinnehav, säger han enligt Leipzigs Twitter.

Även Forsbergs landslagskollega Robin Quaison blev målskytt i Bundesliga, anfallarens första mål för säsongen. Dessvärre för hans och Mainz del räckte öppningsmålet på nick bara till att minska förlustsiffrorna mot Stuttgart. Som vann mot Quaisons Mainz med 4–1.

Svenska landslagets tredje Bundesligaspelare, Sebastian Andersson, lämnade planen precis som resten av nya klubben Köln mållös. Borta mot Arminia Bielefeld förlorade de med 0–2. Andersson blev målskytt förra helgen i sin debut för Köln som värvade honom från Union Berlin i somras.