Falkenbergs FF körde över Astrio i svenska cupen

Publicerad 2020-09-30

Chibuike blev femmålsskytt för Falkenberg.

Det är ett tufft år för Falkenbergs FF i allsvenskan.

Men i dag bjöd de på en riktig målfest i svenska cupen, när de besegrade Astrio med 9–0.

John Chibuike stod för hela fem mål och tog därmed sitt lag vidare till gruppspel.

IFK Göteborg

Falkenbergs FF befinner sig på nedflyttningsplats i allsvenskan, med 22 matcher spelade. Hittills har de bara fått med sig tre segrar i ligan. Men kanske kan de ha fått med sig lite självförtroende från dagens match.

De ställdes mot division 3-klubben Astrio i svenska cupen och vann med hela 9–0.

Framförallt John Chibuike, hade en väldigt bra dag och stod för fem utav målen. 31-åringen gav Falkenberg ledningen redan i den tionde minuten och satte sedan sitt femte mål i matchen med tre minuter kvar att spela. Därmed är Falkenberg vidare till vårens gruppspel.

BK Häcken vidare

BK Häcken ställdes mot division 3-laget Angered i ett cupderby. Angered tog ledningen tidigt i matchen, men Hisingslaget vände till en seger med 3–1. Även BK Häcken är alltså vidare till gruppspelet.

Det var dock inte enbart en positiv upplevelse för Häcken. Knappt tio minuter in i matchen skadade sig Jasse Tuominen, 24, efter att ha ramlat i straffområdet. 24-åringen verkade ha väldigt ont och lämnade planen på bår med ett lindat knä.

Komfortabel vinst för Elfsborg

Elfsborgstränaren Jimmy Thelin valde att lufta en hel del spelare i cupmatchen mot division 2-laget Stenungsund på onsdagskvällen – bara fyra spelare i kvällens startelva fanns med i dito i senaste matchen mot IFK Göteborg.

Trots det vann Boråslaget komfortabelt med 0–3 efter att Stenungsund knappt tagit sig in på offensiv planhalva. Jeppe Okkels, 21, öppnade målskyttet med ett distinkt avslut i nätet på en cutback i slutet av första halvlek och fortsatte med ett nästan identiskt mål i andra. Slutresultatet spikades av Christopher McVey, 23.

IFK Göteborg besegrade Husqvarna FF med 3–1 och Helsingsborgs IF besegrade IS Halmia med 3–0, vilket gör dem båda klara för gruppspel.

Medan utmanarna hade svårt att skrälla mot de allsvenska lagen var det en del som lyckades mot lagen i superettan.

Division 3-laget IK Gauthiod och division 1-lagen Landskrona och Sandviken tog sig vidare i cupspelet efter vinster mot Ljungskile, Landskorna och Jönköpings Södra.

För övriga superettanlag gick det som väntat. Västerås slog ut Boden, division 2, Akropolis vann mot BK Forward, division 2, och Eskilstuna tog sig vidare mot division 1-laget Täby.

Lite extra spänning blev det för Degerfors och Trelleborg som tillslut tog sig vidare efter förlängning mot Stockholm Internazionale, division 2, respektive Torns IF, division 1.