”Ett sockerdoppat giftpiller”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

”Project Big Picture” fortsätter röra upp känslor och Manchester United är - trots allt - intresserade av en ny mittback.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

”Project Big Picture” dominerar fortsatt rubrikerna och väcker känslor. Inte minst hos storklubbarnas egna supportergrupper, trots att förslaget främst skulle gynna just dessa föreningar som i så fall ges enorm makt vad gäller beslutsfattande samt ökade inkomster. ”Vi menar inte att det inte ska ske förändringar men PBP är inte rätt väg att gå”, skriver FSA (The Football Supporters’ Association) i ett uttalande.

Att The EFL, ligaorganisationen under Premier League, öppet backar PBP (som kommer innebära, på papperet, betydande summor pengar) menar FSA är ett kortsiktigt tänk: ”I den här formen vore det katastrof att införa”, menar man och jämför det med ”ett sockerdoppat giftpiller”.

Anledningen till det starka stödet från EFL är att många klubbar i de nedre ligorna dras med stora ekonomiska bekymmer. Tiden är knapp för att rädda dessa enligt Rotherhams ordförande Tony Stewart: ”Om inget sker snart vet jag med säkerhet att ett halvdussin EFL-klubbar kommer gå under, jag överdriver inte”. Den brittiska regeringen är nu inblandad och situationen ska diskuteras vidare på ett möte mellan alla parter under onsdagen.

DAGENS DEMENTI

Chelsea dementerar Le Parisiens uppgifter att det ska ha skurit sig mellan Frank Lampard och N’Golo Kanté. Bakgrunden var att spelaren nekades att gå på en väns bröllop, något som alltså inte verkar stämma. Klubben beskriver ryktet som ”totalt nonsens” och pekar på att Kanté valde att stanna i somras trots stort intresse från bland annat Inter.

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe

DAGENS KRITIK

Alan Shearer är inte imponerad över Manchester Uniteds start på säsongen. Den förre spelaren kritiserar även Ole Gunnar Solskjaers arbete så här långt: ”Jag förväntade mig inte att Man United skulle vara med och slåss om titeln”, säger Shearer till The Athletic. ”Men just nu ser de ut att gå bakåt”.

Samtidigt levererar ESPN uppgifter som säger att klubben har svängt i mittbacksfrågan. Sevillas Jules Koundé ska nu vara aktuell att plocka in, helst redan i januari. Allt för att få ordning på försvaret.

DAGENS CITAT

”Om jag vore ett djur hade jag varit en bläckfisk” – Thomas Partey i samband med sin ”riktiga” presentation som ny spelare i Arsenal. Mittfältaren menar att ”bläckfisken” är ett flitigt använt smeknamn och tillägger att han dessutom har djuret intatuerat på kroppen.

DAGENS COMEBACK

Sadio Mané och Thiago dök upp på gårdagens Liverpool-träning. Duon, som har avverkat isolering efter positiva coronatest, såg nöjda ut över att vara tillbaka på träningsanläggningen Melwood. Det lutar därmed åt att de är spelklara till helgens derbymöte med Everton.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.