Bayern i topp efter Lewandowskis sena mål

Publicerad 2020-12-19

Bayern München är tillbaka i toppen av Bundesliga.

Det ska man, som vanligt, tacka Robert Lewandowski för.

Med sjuttonde mål på tolv matcher avgjorde han toppmötet mot Bayer Leverkusen i sista minuten.

Bayern Münchens höst i Bundesliga har inte varit så klinisk som man kan vänta sig. Inför bortamötet med Bayer Leverkusen var det hemmalaget som ledde tabellen.

När Patrik Schick sedan drämde in 1–0 med en våldsam volley i den 14:e minuten såg det till och med ut som att det kunde öppna sig ett litet gap i toppen av tabellen.

Överlägsen ledare i skytteligan

Men Robert Lewandowski ville annat. När Lukas Hradecky helt missbedömde ett inlägg i slutet av första knoppade han in kvitteringen.

Och i matchens allra sista sekunder avgjorde han också. En djupledsboll hittade polacken som ur vänsterläge sköt via försvarsben till 2–1 för Bayern München.

Hans sjuttonde ligamål på bara tolv matcher. Sju bättre än Erling Braut Haaland som är tvåa i skytteligan. Att göra 17 mål på de första 13 omgångarna har bara Gerd Müller klarat av tidigare (1968 och 1976).

En tyngre kväll var det för Lewandowskis lagkamrat Leroy Sané som blev inbytt i 32:a minuten när Kingsley Coman skadade sig – bara för att bli utbytt i den 68:e minuten.

Bayern München toppar nu tabellen, två pinnar före Leverkusen.