Liverpool vann mot Napoli – klart för slutspel

PSG vann gruppen efter vinst mot Röda Stjärnan

Uppdaterad 2018-12-12 | Publicerad 2018-12-11

Rekordvärvningen Alisson Becker blev hjälte för Liverpool mot Napoli.

Han grejade en slutspelsplats med en räddning i slutminuterna på Anfield.

– Om vi visste att han skulle vara så här bra skulle vi ha betalt dubbelt, säger managern Jürgen Klopp.

Alisson, som var världens dyraste målvakt när han skrev på för Liverpool i somras, fick en avgörande roll mot Napoli. Han betalade av en del av de 770 miljoner kronorna som den brittiska klubben hostade upp för att köpa loss honom från Roma.

Liverpool, som behövde tre poäng mot Napoli för att nå slutspel i Champions League, var bara minuter ifrån att gå vidare när försvaret tappade markering på Arkadiusz Milik i straffområdet. Den polske anfallaren blev dock bestulen på ett kvitteringsmål. Alisson kom ut och räddade en slutspelsplats och massor med miljoner kronor till Liverpool.

– Det är säsongens räddning. Jag vet inte hur han gjorde den räddningen, säger managern Jürgen Klopp.

– Om vi visste att han skulle vara så här bra skulle vi ha betalt dubbelt, haha. Han är en otrolig spelare. Ingen förväntade sig en räddning vid den situationen, i normala fall ska det vara mål där.

Salah gjorde mål framåt

Jürgen Klopps mannar var bättre över 90 minuter. Hemmalaget skapade flest målchanser och tog rättvist ledningen i den första halvleken.

Måltjuven Mohamed Salah tryckte in 1–0 från nära håll i snäv vinkel efter att Napoli-målvakten David Ospina chansat fel.

Napoli gick framåt i andra halvlek för ett kvitteringsmål och det gav Liverpool ytor. Hemmalaget hade flera heta målchanser att utöka ledningen, men Ospina höll Napoli kvar i matchen.

Närmast en kvittering var som sagt Milik, men Alisson blev vinnare i den kampen.

Resultat 1–0 stod sig för Liverpool som därmed slutar tvåa i gruppen. Man har lika många poäng som trean Napoli, men den brittiska klubben har gjort fler mål framåt.

– Det går inte att vara mer stolt än vad jag känner mig i kväll. Vi hade inte gjort en perfekt turneringen fram till nu, men vi hade en möjlighet och vi tog den, säger Klopp.

Europa League för Napoli

PSG vann borta mot Röda Stjärnan med 4–1 och tog hem gruppen. Edinson Cavani, Neymar, Marquinhos och Kylian Mbappe blev målskyttar för bortalaget. Marko Gobeljic sköt in Röda Stjärnans mål.

Napoli får spela i Europa League den här säsongen. Det är färdigspelat i Europa för Röda Stjärnan.

Kepa Arrizabalaga blev världens dyraste målvakt när han gick till Chelsea. Han kostade 830 miljoner kronor.