Publicerad:
Uppdaterad:

Efter skandalen – HIF stänger av två till

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Fem har redan fått det maximala tidsstraffet efter skandalen på Olympia.

Nu stänger Helsingborg av ytterligare två personer i två år.

– Vi har goda förhoppningar om att kunna identifiera ytterligare tillsammans med polisen den närmaste veckan, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze på klubbens hemsida.

Säsongen 2016 slutade med totalt mörker för Helsingborgs IF.

Inte nog med att klubben åkte ur allsvenskan efter förlust i kvalet mot Halmstad. Årets sista tävlingsmatch slutade dessutom med en praktskandal där maskerade män efter slutsignal tog sig in på planen från läktaren och konfronterade hemmalagets Jordan Larsson. Detta bland annat genom att dela ut slag mot spelaren och ta av honom hans matchtröja.

Redan stängt av fem

I efterhand har Helsingborg lyckats identifiera och stänga av fem personer som tagit sig in på planen. Samtliga får det maximala tidsstraffet en klubb kan dela ut: två år.

– Deras agerande är så allvarligt och skadligt för vår förening att styrelsen kommer att stänga av dem på två år vilket är maxlängden för arrangörsavstängningar. Vi vill betona att dessa individer inte är supportrar till Helsingborgs IF, sa ordförande Sten-Åke Tjärnlund i ett pressmeddelande.

Fler kan åka fast

Nu har ytterligare två personer identifierats och fått samma bestraffning, uppger Helsingborg på sin hemsida.

Men arbetet är långt ifrån över och fler kan komma att gå samma öde till mötes.

– Jag kan också meddela att vi har identifierat ytterligare två som kommer stängas av på den maxtid som vi har stängt av de tidigare fem. Vi har goda förhoppningar om att kunna identifiera ytterligare tillsammans med polisen den närmaste veckan, säger Mats-Ola Schulze.

Totalt hoppas Helsingborg på att lyckas identifiera runt 20 personer.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: