United tog viktiga poäng mot Palace

Publicerad 2016-04-20

Manchester United tog viktiga poäng i jakten på en Champions League-plats när man slog Crystal Palace hemma med 2–0.

I huvudrollen: Matteo Darmian, som gjorde sitt första mål i klubben och dessutom spelade fram till ett märkligt självmål.

– Jag kommer att minnas mitt mål, jag och min flickvän firar årsdag idag så det var till henne, säger han.

Manchester United har inte precis öst in mål i årets upplaga av Premier League.

För att säkra segern mot Crystal Palace såg man efter den första halvleken istället ut att få förlita sig på motståndarnas Damien Delaney som stod för halvlekens enda, mycket märkliga, fullträff – i eget mål.

Uniteds Matteo Darmain slog en passning mot mål – som Delaney helt ohotad stack fram fot mot och styrde bollen in i eget mål.

En gåva för United redan i den fjärde minuten.

Första målet för Darmian

Hemmalaget hade greppet om matchen och samma två spelare som vid första målet skulle även ligga bakom nästa.

Delaney misslyckades med att rensa undan en hörna och bollen gick istället ut till Darmian som på halvvolley dundrade in 2–0.

Det var italienarens första mål i United-tröjan sedan han kom förra sommaren.

– Jag kommer att minnas mitt mål, jag och min flickvän firar årsdag idag så det var till henne, säger backen leende i Viasat.

Manchester United tog därmed tre viktiga poäng i jaketen på en Champions League-plats, men laget ligger fortfarande snäppet under, på en femteplats.