Publicerad 2019-11-30

Manchester City var på väg mot segern.

Då klev Jonjo Shelvey fram och ordnade en poäng för Newcastle.

– Det finns inga realistiska chanser kvar att vinna titeln, säger Erik Niva.

De reagerande engelska mästarna Manchester City tog ledningen i den första halvleken genom Raheem Sterling. Newcastle kvitterade tre minuter senare genom Willems.

I den andra halvleken skruvade City upp tempot och med tio minuter kvar fick Kevin de Bruyne bollen strax utanför straffområdet, tog ner den och lossade iväg ett skott som gick ribba och in till 2–1.

”Otroligt vackert”

Men matchen skulle ta en ny vändning.

Kort senare fick Newcastle en frispark. Christian Atsu spelade bakåt till gamle Liverpool-spelaren Jonjo Shelvey som gick på avslut. Bollen gick hela vägen till bortre gavlet, otagbart för Ederson.

– Vilket avslut, det är otroligt vackert, säger Bojan Djordjic.

”Räknar inte bort dem”

Sterling kom närmast ett ledningsmål men lyckades inte få iväg avslutet och matchen slutade 2–2. Resultatet innebar en tung City-poängtapp som ligger nu åtta poäng bakom Liverpool, som har en match mindre spelad.

– Det är svårt att överdriva tabelläget. Det finns inga realistiska chanser kvar för Manchester City att vinna titeln, kanske fem procent chans, säger Sportbladets krönikor Erik Niva i Viasat och fortsätter:

– Jag räknar inte bort dem än – men det finns ingen rimlig chans.