Isak målskytt – på nytt

Publicerad 2020-02-02

Alexander Isak håller i sin fina målform i Spanien.

20 minuter behövde han för att spräcka nollan borta mot Leganés i La Liga.

Svenske landslagsanfallarens femte mål på de fyra senaste matcherna.

Sedan anfallskonkurrenten Willian José har försökt bråka sig bort från klubben har Alexander Isak verkligen bevisat för Real Sociedad-tränaren Imanol Alguacil att han är rätt anfallare att satsa på.

I söndagens La Liga-match borta mot Leganés har den svenske 20-åringen gjort ännu ett mål. Efter 20 minuters spel stod hemmamålvakten Juan Soriano för ett slarvigt uppspel, mittfältaren Luca Sangalli uppfattade det snabbast, löpte fram ett tiotal meter och passade i sidled till Isak utanför straffområdet. Och med ett distinkt skott med högern ordnade svensken 1–0 till Real Sociedad.

”Bra sätt”

Hans sjätte mål i La Liga, och i de fyra senaste matcherna har Alexander Isak gjort fem mål – tre i Copa del Rey och två i La Liga.

– Jag har fått väldigt mycket speltid på sistone och tycker att jag har förvaltat det på ett bra sätt, sade Isak efter att han blev tvåmålsskytt i Copa del Rey-åttondelen mot Osasuna.

Men efter Isaks mål vände Leganés i andra halvlek, där inhopparen Oscar avgjorde i på tilläggstid med ett läckert frisparksmål till slutresultatet 2–1.

Real Sociedad ligger sjua i La Liga efter spelade 22 omgångar, tack vare segern har nu Leganés lika många poäng som Mallorca som har sista platsen i ligan som ger nytt kontrakt.