TT

Publicerad 2020-02-29

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson kan titulera sig engelska ligacupmästare i fotboll.

Landslagssvenskornas Chelsea besegrade Arsenal med 2–1 i finalen i Nottingham.

Magdalena Eriksson blev i september utnämnd till ny lagkapten i Chelsea. Under lördagskvällen fick 26-åringen äran att lyfta den engelska ligacup-pokalen tillsammans med sitt klubblag efter att Londonrivalen Arsenal besegrats i finalen på City Ground i Nottingham.

Den engelska landslagsanfallaren Bethany England blev Chelseas stora cuphjälte med två mål i 2–1-segern.

”En otrolig insats”

Först gjorde England 1–0 redan efter nio minuters spel och sedan avgjorde hon med ett mål på tilläggstid i andra halvlek, efter att Arsenal kvitterat i 85:e genom Leah Williamson.

– En otrolig insats från tjejerna, säger Bethany England enligt BBC.

Chelsea, som förra säsongen slogs ut i semifinal i turneringen mot blivande mästarlaget Manchester City, fick därmed revansch. Arsenal, engelska ligacupmästare 2018, åkte däremot på sin andra raka finalförlust efter att i fjol ha förlorat efter straffläggning mot City.

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson, som båda startade för Chelsea i finalsegern, reser nu till Portugal för att representera landslaget i Algarve Cup. Sveriges första match är mot Tyskland på onsdag.