Messi bad coachen hålla käften i rivalmötet

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Lionel Messi tystade Brasilien med sitt segermål.

Och argentinaren försökte även få tyst på rivalens förbundskapten.

– Han sade åt mig att hålla käften, säger Tete.

På King Saud University-stadion i saudiarabiska Riyadh möttes de sydamerikanska antagonisterna Argentina och Brasilien i en landskamp på fredagskvällen. Där Manchester Citys Gabriel Jesus ordnade en straff för brassarna efter tio minuters spel – han tog själv hand om den men missade målramen.

Tre minuter senare fälldes Lionel Messi av Juventus vänsterback Alex Sandro och Argentina fick skjuta från elva meter. Även Messi bevisade att du inte ska slå en straff du själv ordnat, Alisson Becker räddade men returen gick tillbaka till Messi som petade in landskampens enda mål.

”Håll käften”

Senare under första halvlek gick 32-åringen runt och hyschade mot den brasilianska bänken, dessutom gick det att se på tv-bilderna hur Messi ordväxlade med någon. Det visade sig vara Brasiliens förbundskapten Tete.

– Jag klagade för att jag tyckte att Messi skulle ha fått gult kort och han sade åt mig att hålla käften, och sedan sade jag åt honom att hålla käften. Och så var det med det, säger Brasiliens förbundskapten Tete enligt ESPN.

1–0-seger för Argentina som nu har sex raka matcher utan förlust, deras bästa svit sedan 2016.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.