Lindelöf aktuell för kaptensroll i United

Flera tongivande spelare ryktas lämna – då uppges Lindelöf ta över uppdraget

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf, 24, har haft stark säsong i Manchester United.

Nu kommer det uppgifter om att han är en av favoriterna att ta över kaptensbindeln när Antonio Valencia med stor sannolikhet lämnar i sommar.

Den ärofyllda rollen står mellan honom och fyra andra kandidater, skriver Manchester Evening News.

Victor Nilsson Lindelöf kom till Manchester United 2017, och hade en väldigt tuff start på sin karriär i England.

Han blev bänkad, hånad och utdömd.

Men den här säsongen har han varit given i startelvan, under båda José Mourinho och Ole Gunnar Solskjaer. Faktum är att ”Vigge” har startat 26 av 32 Premier League-matcher.

1 av 2 | Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Victor Nilsson Lindelöf

Listar tre potentiella kandidater

Nu rapporterar Manchester Evening News att han är aktuell för att över kaptensbindeln när ordinarie lagkaptenen Antonio Valencia, med stor sannolikhet, lämnar i sommar.

De listar honom, tillsammans med fyra andra kandidater. Det handlar om Ander Herrera, David de Gea, Paul Pogba och Ashley Young.

Men i och med att de båda spanjorernas framtid är osäker så är det stor risk att de inte kommer vara någon kandidat till bindeln. Detta samtidigt som allt fler röster höjs mot Young, och som många menar att han inte förtjänar att bära bindeln, skriver tidningen.

Solskjaer är dessutom osäker på sin fransman i och med dennes kommentarer om Real Madrid och en eventuell flytt till den spanska huvudstaden.

Då återstår alltså Victor Nilsson Lindelöf. Enligt tidningen har svensken en annan fördel i jakten på kaptensrollen. Den hänger nämligen ihop med Ole Gunnar Solskjaer.

Har sina styrkor

Båda kan kommunicera på samma språk, vilket underlättar mycket under matchen. Något som även Lindelöf erkände för ett par veckor sedan.

– Jag pratar svenska med honom och han svarar mig på norska. Båda är ungefär lika och det är faktiskt väldigt skönt att kunna prata lite svenska. Men det finns några ord som är annorlunda, men det är inget problem, sa svensken tidigare.

Manchester Evening News påpekar att Lindelöf har andra styrkor än de på planen. Hans ledarskap som framställs i omklädningsrummet, hans lugn och stabilitet. Tidningen nämner specifikt tre matcher som de egenskaperna stack ut extra mycket. Det var när United mötte PSG, Juventus och Liverpool tidigare under säsongen. De avslutar sedan med att utnämna honom som favorit att ta över bindeln kommande säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE