Guidetti målskytt igen för Hannover

Uppdaterad 2020-05-31 | Publicerad 2020-05-30

I sin fjärde match efter omstarten i Tyskland slog John Guidetti till.

Svensken svarade för Hannover 96:s reducering borta mot Sandhausen.

Landslagsanfallarens lag föll dock med 1–3 och Guidetti blev utbytt bara fyra minuter efter sitt mål.

Den svenske landslagsanfallaren fick chansen från start igen i tabellnian Hannover 96:s bortamöte med Sandhausen i 2. Bundesliga under lördagseftermiddagen.

Guidetti började på bänken men fick hoppa in avslutande tio minuterna i förra omgången, i 1–1-mötet med Karlsruher i onsdags.

Målet betydde reducering till 1–2.

Inför de tomma läktarna på BTW-stadion slog det inte gnistor om något av lagen under den första halvleken, trots varsin träträff.

Närmast var Guidettis lagkamrat, försvararen Marcel Franke med en nick i ribban efter en halvtimmes spel.

Reducerade i andra

Guidetti? 28-åringen, på lån från spanska Alaves, var sällan med i spelet och blandade då bra initiativ med aktioner utan resultat.

Vid en löpduell med en Sandhausenförsvarare på högerkanten konstaterade tyska Sky Sports kommentator Holger Pfandt lakoniskt om Guidetti:

– Han är inte den snabbaste spelaren.

Desto mer hände i den andra halvleken.

Hemmalaget Sandhausen, på 14:e plats i 2. Bundesliga, gick ifrån till en 2–0-ledning efter mål av Julius Biada (51) och Gerrit Nauber (56).

Men Guidetti visade sitt målsinne och väckte hoppet för Hannover.

Anfallaren fick fick bollen centralt, precis utanför straffområdet i en omställning efter en fin passning från japanske Genke Haraguchi.

Guidettis andra totalt

Med en rak stabil vrist tryckte Guidetti in 1–2-reduceringen lågt vid målvaktens högra, bortre stolpe för Hannover i 58:e minuten.

Det var Guidettis andra mål i åttonde matchen totalt för Hannover så här långt.

Även Miiko Albornoz fanns med i Hannover 96:s startelva.

Bara fyra minuter efter sitt mål byttes dock Guidetti ut av Hannovertränaren Kenan Kocak. Även Albornoz tvingade kliva av, skadad, i 74:e minuten.

Hemmalaget Sandhausen avgjorde matchen via en mycket fin kontring när inhopparen Philip Türpitz placerade in slutresultatet 3–1 i öppet mål i 82:a minuten.

* * *

Succén fortsätter dock för tidigare Elfsborg- och GIF Sundsvallsbacken Joakim Nilsson och hans Arminia Bielefeld. Inhopparen Sven Schipplock nickforcerade in segermålet, 2–1, på tilläggstid 90+2 minuten borta mot Holstein Kiel.

Det innebär att Bielefeld, där Jocke Nilsson spelat hela 26 seriematcher och som har Oscar Linnér som reservmålvakt, leder 2. Bundesliga och är mycket nära ett avancemang till Bundesliga.

Bielefeld har hela tio poäng ner till trean Hamburg SV.