Publicerad 2020-07-01

LONDON. Ingen förstod varför han värvades av Arsenal.

Under onsdagskvällen gjorde Cédric Soares efterlängtad debut – och fastställde krossen mot Norwich.

– Jag är så glad för grabbens skull. Han har spridit så mycket glädje, trots alla motgångar, säger Mikel Arteta.

Cédric Soares hade inte gjort en enda minut för Arsenal när han hoppade in i den 81:e minuten mot Norwich.

Då hade Pierre-Emerick Aubameyang levererat en stabil 3–0-ledning för hemmalaget. Först genom att utnyttja en målvaktstabbe från Tim Krul, därefter genom att servera Granit Xhaka samt ytterligare ett mål till 3–0. Anfallaren har nu gjort 51 Premier League-mål, fler än någon annan Arsenal-spelare i förhållande till antalet matcher (79).

– Han jobbar hårt varje dag, och blir bara bättre. Jag hoppas han blir kvar här en lång tid framöver, säger tränaren Mikel Arteta och syftar på att spelaren har ryktats bort från klubben.

– Förhoppningsvis ser han vad vi försöker skapa (långsiktigt).

Fastställde slutresultatet

Soares, som anlände från Southampton i januari, skrev nyligen på ett fyra år långt kontrakt med Arsenal. Något som ansågs som märkligt med tanke på att högerbacken har varit skadad sedan han anlände.

Under inhoppet mot Norwich visade Soares i varje fall upp några av sina kvaliteter. Redan efter fem minuter drog han till med vänstern från 20 meter och fick se sitt första avslut glida in till 4–0. Segern innebär att Arsenal nu ligger sjua i tabellen, sex poäng bakom Wolves och Manchester United.

Norwich är klart sist med sina 21 poäng på 32 spelade omgångar.