Varberg vann krismötet efter sent avgörande

Publicerad 2022-05-22

Varberg har haft en tung säsongsinledning.

Men i bottenmötet mot Degerfors lossnade det.

Albin Winbo frälste hemmalaget på tilläggstid när han satte en frispark till 2–1.

Gideon Mensah har missat inledningen på säsongen på grund av skada.

Men i bottenmötet mot Degerfors gjorde 21-åringen i dag comeback och det blev succé direkt. För han behövde bara 33 minuter på sig för att bli målskytt.

Mensah drog till med ett avslut långt ute på högerkanten, ett avslut som överraskade Alfie Whiteman och gick direkt in i mål.

– Jag har väntat på det länge, det är mitt första professionella mål, säger han till Discovery Plus.

Men efter några mardrömsminuter i andra halvlek så kom Degerfors tillbaka. Först fick Tashreeq Matthews rött kort efter en målchansutvisning och några minuter senare kvitterade Degerfors när Diego Campos kunde rulla in 1–1.

Varberg fick sista ordet

På tilläggstid var det Degerfors tur att få rött kort för målchansutvisning när Sebastian Ohlsson rev ner en fri Simon Karlsson Adjei.

På den efterföljande frisparken satte Albin Winbo 2–1 till Varberg och tre blytunga poäng till Varberg.

– Det är jävligt tufft, säger Gustav Granath till Discovery Plus.

– Det var total eufori. Vi diskuterade extremt länge om vem som skulle ta den och jag gjorde det till slut. Men specialare är väl att dra den i målvaktens hörn och den gick in så det var gött, säger Winbo.