Zlatan bakom avgörandet i Milans viktiga seger

Uppdaterad 2022-04-25 | Publicerad 2022-04-24

Milan tog tre viktiga poäng i toppen av Serie A.

Zlatan Ibrahimovic låg bakom avgörandet på tilläggstid när han nickade fram till Milans segermål mot Lazio.

– Det är ovanligt att ha en spelare som honom i sitt lag, säger matchhjälten Sandro Tonali.

Zlatan Ibrahimovic har haft problem med en knäskada men under söndagskvällen gjorde han comeback. Svensken hoppade in i mitten av andra halvlek när Milan jagade seger borta mot Lazio efter Olivier Girouds kvittering till 1-1.

Milan hade flera chanser att ta ledningen under den andra halvleken och Zlatan Ibrahimovic hade en av dem. Men hans skott i den 89:e minuten täcktes ut till hörna.

Zlatan assisterade till målet

Det kom dock ett avgörande i den andra tilläggsminuten.

När Lazio-mittbacken Francesco Acerbi nickade upp bollen i luften i sitt eget straffområde var Zlatan Ibrahimovic på rätt plats och nickade den vidare till Sandro Tonali.

Tonali var kylig när han först tog ner bollen på låret och sedan tryckte in den i mål med en tåspets. Vilt jubel bröt ut i Milan när de tre poängen säkrades och Tonali tackade Ibrahimovic för framspelningen.

– Det är ovanligt att ha en spelare som honom i sitt lag, så vi måste utnyttja honom på bästa sätt. Det var hans nednickning som förändrade matchen den här kvällen, säger Tonali till DAZN.

– Från ”Ibra” till yngre spelare som jag – nu måste vi bara fortsätta köra.

”Då skulle jag vara arg”

Milan-tränaren Stefano Pioli jublade efter den viktiga segern och hyllade de tillresta supportrarna.

– Vi ska vara nöjda och glada över den här segern. Våra fans är fantastiska. Jag är glad för mina spelares skull, de är lejon. Om jag var de så skulle jag vara arg eftersom de får för lite cred. Mina spelare är verkligen starka, säger Pioli till DAZN.

Milan leder Serie A med två poäng före Inter efter 2–1-segern. Lokalrivalen har dock fem matcher kvar att spela samtidigt som Milan bara har fyra.