Liverpool avgjorde - redan innan halvtid

Publicerad 2021-11-27

Southampton hade knappt ett jota i matchen mot Liverpool.

Det hade minst sagt hemmalaget - tre mål på mindre än 40 minuter och matchen stängd redan innan halvtidsvilan.

Diogo Jota satte två, Thiago ett och Virgil van Dijk ett när Liverpool showade på Anfield.

Liverpool FC

Ledning efter mindre än 100 sekunder, 3–0 i halvtid och ytterligare ett mål i början av matchens andra akt.

Det var inget snack om saken när Liverpool välkomnade Southampton till Anfield - gästvänligheten var det däremot lite sisådär med när Diogo Jota satte tonen direkt.

Andrew Robertson och Sadio Mané kombinerade sig mycket elegant fram på vänsterkanten och serverade Jota som från nära håll kunde sätta ledningsmålet.

2–0 kom kort efter en spelad halvtimme, när gästerna återigen bjöd Liverpool på alldeles för mycket yta. Den här gången tackade Salah och Henderson för förtroendet - återigen var det Jota som kunde dubbla sin målskörd på ett enkelt sätt.

Thiago punkterade sedan matchen fullständigt när han satte 3–0 bara fem minuter senare - slutresultatet skrevs till 4–0 efter att Virgil van Dijk fick på ett bra skott i den 52:a minuten.

Alisson fick visserligen göra ett par fina aktioner mellan stolparna, men riktigt nära kom inte gästerna.