”Han är ett djur – för mig är det självklart”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Henry följer Uniteds jakt på tidigare lagkamraten

Henry och Zlatan i Barça. Foto: AP/Manu Fernandez
Henry och Zlatan i Barça. Foto: AP/Manu Fernandez

Tillsammans gjorde de upp i Barcelonas anfall.

Nu uppmanar Thierry Henry Manchester United att värva Zlatan Ibrahimovic.

– Jag kan inte säga något illa om honom, säger fransmannen.

Thierry Henry och Zlatan Ibrahimovic spelade tillsammans i FC Barcelona under säsongen 2009/10. Trots att de konkurrerade på samma position och fransmannen drog ett ännu kortare strå än svensken blev de goda vänner.

Arsenal-legendaren följer nu ryktena kring Zlatan med spänning då svensken ihärdigt ryktas till Premier League, och främst Manchester United.

”Kan locka”

Henry tror att José Mourinhos inträde som ny tränare på Old Trafford betyder mycket vad gäller att locka spelare som Zlatan.

– Eftersom de missade topp fyra blir det svårare att locka de största spelarna, men med Mourinho kan de förmodligen locka de spelare man vill ha, säger Henry enligt FourFourTwo.

”Skulle göra succé”

Och för Henry råder det inga tvivel kring situationen; Manchester United borde, och ska, värva svenskstjärnan.

– För mig är det självklart att värva Ibrahimovic om de kan. Jag har spelat med killen. Han är en fantastisk kille, professionell och rolig, säger fransmannen och fortsätter:

– När han går ut på planen är han ett djur men utanför planen är han en kille med klass. Jag kan inte säga något illa om honom och jag tror att han skulle göra succé i United och Premier League.

Zlatan anlände i Barcelona sommaren 2009 och bägge herrar lämnade klubben ett år senare. Henry hade då tillbringar tre år i Katalonien efter en åtta år lång sejour i Arsenal.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.