”Vi vet ingenting, vi förbereder oss”

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Sirius toppar superettan-tabellen.
Foto: BILDBYRÅN
Sirius toppar superettan-tabellen.

Det kan bli Ängelholms sista match.

Motståndaren IK Sirius låter sig dock inte påverkas.

– Vi vet ju ingenting, så vi förbereder oss för match. Det är det enda vi kan göra, säger IK Sirius–tränare Kim Bergstrand.

Foto: BILDBYRÅN
Kim Bergstrand.

Turerna kring Ängelholms FF har varit många.

I går kom så beskedet att klubben kommer försättas i konkurs – varpå klubben vände i frågan.

Trots turbulensen kring motståndet menar IK Sirius att de förebereder sig som vanligt.

– Vi vet ju ingenting, så vi förbereder oss för match. Det är det enda vi kan göra. Vi har inte fått någon information, så vi åker ner och ska göra allt vi kan för att vinna fotbollsmatchen. Vi vet inte mer än så, säger tränaren Kim Bergstrand.

”Inte klockrent skött”

Som det ser ut i nuläget kommer klubben spela en avslutande match mot IK Sirius i morgon, lördag, varpå spelarna ska försätta klubben i konkurs.

– Jag har ingen aning om det är deras sista match eller om de ska spela vidare, vi har inte fått någon information från vare sig förbund eller Ängelholm eller ingenting annat. Ängelholm verkar ju inte heller veta. Spelarna säger en sak och ledarna en annan. Vi har inte tillräckligt med information för att kommentera det där.

Kan Ängelholms problem och skriverierna få påverkan på er?

– Nej, det hoppas jag inte. Men det är väl inte klockrent skött det här, det inser väl alla. Vi måste åka ner och göra våran grej. Jag har inte mer information än du eller någon annan. Vi måste åka ner och spela matchen, det är det enda jag vet. Om det efteråt visar sig vara andra förutsättningar kan man ha synpunkter på det då men just nu vet vi ingenting.

”Inte påverkat oss”

Ängelholms ekonomiska problem menar Kim Bergstrand inte är någonting som kommer påverka hur IK Sirius går in i morgondagens match.

– Inte själva matchen. Hur själva serien eller vad som händer sen, det vet vi inte. Just nu förbereder vi oss för matchen sen får vi se vad som händer under dagen. Just nu har det inte påverkat oss mer än att jag fått prata med mycket media om någonting som jag egentligen inte vet något om.

Efter 16 spelade omgångar av superettan leder IK Sirius serien medan Ängelholms FF ligger på nedflyttningsplats.

Publicerad:

LÄS VIDARE