Den 5 november 2003 krossade AS Monaco Deportivo La Coruña med 8-3.

Nu är målrekordet utraderat.

Borussia Dortmund slog Legia Warszawa – med 8-4.

Borussia Dortmund hade redan säkrat avancemang till slutspel, så den tyska storklubben kunde vila några av sina största stjärnor i tisdagens gruppspelsmatch mot polska Legia Warszawa.

Men det blev ändå en minst sagt sevärd match.

Efter tio minuters spel satte förre Djurgårdsspelaren Aleksandar Prijovic 1-0 till gästerna.

Och det var bara början på en helt galen målexplosion.

Prijovic tvåmålsskytt

Tio minuter senare stod det 3-1 till Dortmund.

Shinji Kagawa slog till två gånger om och Nuri Sahin satte sedan 3-1-målet innan Prijovic tryckte in sitt andra mål för kvällen.

Publiken på Westfalenstadion fick se två mål till innan matchklockan ens tickat upp till 33 minuter.

Ousmane Dambele satte 4-1 i den 29:e och comebackande stjärnan Marco Reus tryckte därefter in 5-2 i den 32:a.

Lagen bjöd alltså på sju mål – inom loppet av 22 minuter, vilket var den målrikaste halvleken någonsin i CL-sammanhang.

Nytt CL-rekord

Men det var inte det enda rekordet som slogs denna afton.

Matchen slutade nämligen 8-4 (efter ytterligare två mål av Reus, ett av Felix Passlack och ett varsitt av Legia-duon Michal Kucharczyk och Nemanja Nikolics) vilket gör matchen till den målrikaste sedan turneringen började kallas Champions League (1992).

En enda match har varit mer målrik. Det var när Feyenoord slor KR Reykjavík med 12–2 år 1969–70, då turneringen hette Europacupen.

– Jag hörde att det här var något slags rekord... Det är en svår match att analysera. Men jag tycker synd om vår målvakt (Roman Weidenfeller) som får svåra situationer att jobba med. Vi gör åtta mål, men vi gör också många misstag som vi måste rätta till framöver, säger Dortmunds tränare Thomas Tuchel.

Wiedenfeller själv fyller i:

– De var en rolig match för publiken, men inte för mig som målvakt. Det är tur att vi gör åtta mål framåt..., säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se