Tyskland föll - inte vunnit på fem landskamper

Av: Andreas Käck, Fredrik Jönsson, Johan Flinck, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tyskland är en av förhandsfavoriterna inför VM i Ryssland.

Men ”Die Mannschaft” har fått en trubbig uppladdning inför mästerskap.

I kväll tappade laget en 1–0-ledning till förlust mot Österrike - Tysklands femte raka match utan vinst.

– Det är roligt att en maskin kan hacka, säger förbundskapten Janne Andersson.

Ovädret i Klagenfurt gjorde att matchstarten mellan Österrike och Tyskland tvingades flyttas fram. Avsparken skulle ha varit vid klockan 18.00, men matchen drog igång vid 19.45.

Tyskland är en av förhandsfavoriterna inför VM i Ryssland. Men landets uppladdning inför mästerskapet har bjudit på dystra resultatet. I kväll föll laget med 1–2 borta mot Österrike. Därmed har det tyska landslaget spelat fem landskamper utan vinst, de två senaste har varit förluster mot Brasilien och Österrike.

”Intressant resultat”

– Man ska vara bäst när det gäller. De kommer nog vara favoriter att ta hem VM-guldet ändå. Vi vet hur pass bra lag de har, träningsmatch är träningsmatch, säger Mikael Lustig.

Är de inte så bra, Janne Andersson?

– Haha, jag hörde om resultatet. Men i fjol vann de Confederations Cup med ett b- eller c-lag. Det är ett intressant resultat. Det är roligt att en maskin kan hacka ibland... om den gör nu gör det. Tyvärr är de nog bra. Så vi ska nog inte dra några jätteväxlar av det. Men intressant är det, säger förbundskaptenen.

Özil fick ett gratisläge

Tyskland tog ledningen i den elfte minuten efter att hemmanationens målvakt Jorg Siebenhandl bjudit Mesut Özil på bollen. Arsenal-spelaren sköt kyligt in 1–0 till tyskarna.

Österrikes vändning kom i andra halvlek.

I den 53:e minuten fixade Martin Hinteregger 1–1. En hörna från David Alaba gick förbi alla spelare i straffområdet och på bortre stolpen kom Hinteregger och sköt in bollen med sin vänsterfot.

En dryg kvart senare kom segermålet.

Foto: AFP

Comeback för Neuer

Alessandro Schopf, till vardags i tyska Schalke, gjorde 2–1-målet. Stefan Lainer löpte till höger i straffområdet och spelade snett bakåt till Schopf som sköt in bollen bredvid tyska målvakten Manuel Neuer. Det är första gången Österrike besegrar Tyskland på 32 år.

– Oj. Det är en skräll, det måste man säga. Det trodde jag inte, säger förbundskapten Janne Andersson i TV4.

Det var Neuers första match sedan frakturerna i foten i september i fjol. 32-åringen stod för några bra räddningar i matchen.

Tyskarnas svags form är positiv för svensk del, även om det är tre veckor kvar till lagen möts i gruppspelet. Övriga två lag i gruppen är Mexiko och Sydkorea.

1 av 2 | Foto: JOHANN GRODER / APA
Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE