Oavgjort i Romderbyt efter två dundertavlor

Det blev 1–1 i det stekheta Romderbyt i Serie A mellan Roma och Lazio.

Men det var inga läckra spelmål publiken bjöds på.

I stället hamnade två målvaktstavlor i fokus.

De två rivalerna från den italienska huvudstaden ligger trea och fyra i Serie A-tabellen och viktiga poäng var på spel i söndagens derby.

Roma, på fjärde plats i tabellen, slog till först. Mycket tack vare Lazios målvakt Thomas Strakosha.

”Ett väldigt svagt ingripande”

En hög boll seglade in i straffområdet mot en djupledslöpande Edin Dzeko. Samtidigt rusade Strakosha ut i ett försök att nå bollen. Men 24-åringen missade helt och Dzeko nickade in 1–0 i den 25:e minuten.

– Det är ett väldigt svagt ingripande. Han kommer ut helt fel, säger C Mores expert Vicki Blommé.

Ännu en tavla

Frågan är dock inte om Pau Lopez ingripande vid Lazios kvitteringsmål tio minuter senare var snäppet sämre.

Bollen såg ut att gå utanför men Romas målvakt försökte undvika att bollen skulle gå till hörna. Han boxade till bollen men det blev inte bättre att den landade rakt framför Francesco Acerbi som petade in kvitteringen.

– Målvakterna har spelat 1–1 med varandra. En helt makalös matchsekvens det där, säger kommentatorn Christopher Kviborg.

I andra halvlek blev det inga mål och matchen slutade 1–1.