Madelen Janogy lämnar Wolfsburg

Flyttar hem efter psykisk ohälsa

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Madelen Janogy, 24, tog en paus från fotbollen i slutet av maj på grund av psykisk ohälsa.

Nu bryter hon kontraktet med Wolfsburg och flyttar hem till Sverige.

Samtidigt är flera svenska klubbar intresserade.

Madelen Janogy var med i VM-truppen som tog brons i somras och i december lämnade hon Piteå för den tyska storklubben Wolfsburg. Men i slutet av maj berättade anfallaren att hon valt att ta en paus från fotbollen på grund av psykisk ohälsa och sömnproblem.

”Rätt för mig”

Nu står det klart att hon bryter kontraktet med Wolfsburg och flyttar hem till Sverige. Kontraktet med den tyska klubben sträckte sig till sommaren 2021.

”Det är tråkigt att lämna Wolfsburg men just nu är det här rätt för mig personligen. Jag är väldigt tacksam för det stöd klubben har gett mig. Sättet Wolfsburg har hanterat situationen och det stöd de har gett mig har visat vilken fin och proffsig klubb det är”, säger Janogy i ett pressmeddelande.

Janogy befinner sig just nu i Sverige och hennes agent, Maria Karlsson De Cecco, menar att det går framåt med hälsan.

– Hon mår väldigt mycket bättre vilket är fantastiskt skönt. Väldigt mycket bättre betyder att hon mår helt okej jämfört med tidigare. Hon är på rätt väg, säger hon.

Svenska klubbar intresserade

Även om fokus just nu ligger på hälsan, och inte på fotbollen, så vill Janogy tillbaka till fotbollen. Flera damallsvenska klubbar har visat intresse, bland annat Djurgården, Göteborg och tidigare klubben Piteå.

– Hon vill såklart komma tillbaka till fotbollen och tanken är att sakta men säkert träna med ett lag igen. Men var och när är inget som är klart, säger Karlsson De Cecco.

Janogy gjorde succé på VM i somras.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Janogy gjorde succé på VM i somras.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.