Chelsea är klart för semifinal i FA-cupen

Publicerad 2021-03-21

Chelsea är klart för semifinal i FA-cupen.

När laget var illa ute i andra halvlek kom Hakim Ziyech in från bänken, fastställde slutresultatet och satte därmed punkt för en blå succévecka.

Efter framgången i Champions League - Chelsea slog ut Atletico Madrid i åttondelsfinal – väntade på söndagen en kvartsfinal. Denna gång i FA-cupen och med Sheffield United som motstånd.

Chelsea gjorde vad som krävdes för avancemang, men med flera nyckelspelare på bänken från start och utan krispiga fötter var det ingen okomplicerad resa.

Hemmalaget tog ledningen i den första halvleken efter ett självmål. En hörna landade ute på vänsterkanten hos Ben Chilwell som fick iväg ett skott som styrdes i eget mål av Olivier Norwood.

Chelsea gick till pausvila med 1–0.

Nyförvärvet punkterade matchen

Andra halvlek kom de främsta chanserna från gästerna. Fysiskt starka Sheffield hade flera bra lägen.

Irländaren David McGoldrick kunde helt omarkerad nicka, men avslutet gick utanför. Efter det avlossade Oliver McBurne ett skott centralt, men Chelseas cupmålvakt Kepa räddade.

McGoldrick stångade sig fram ytterligare en gång, nu från vänster kant, men inspelet svepte förbi.

I slutskedet av matchen bytte Chelsea in flera av sina vassa anfallsvapen. Trots att vasst skott utanför av Rhian Brewster, var det också hemmalaget som fick sista ordet.

Nyförvärvet inför säsongen från Ajax, Hakim Ziyech, punkterade matchen på stopptid. Han drog själv upp anfallet efter ett inkast och fanns i boxen efter en lång löpning. Där bidrog han med en fin mottagning och avslut till 2–0.

Chelseas Christian Pulisic poängterade efter segern till BBC One att avancemanget inte var en enkel uppgift.

– De har en stark defensiv och det var ett antal chanser som jag och några till kunde gjort bättre i från oss men det är ett bra resultat, säger han och fortsätter:

– Vi har ett gäng med självförtroende här och när man håller en svit som den här känns det verkligen skönt och vi har känslan av att vi kan slå alla lag, säger han efter ännu en match utan förlust.

Hakim Ziyech firar tillsammans med Ben Chilwell.