Allsvenskan i fotboll

Örebro frustrerat över vandaliseringen innan match

Av: 

Mattias Karlsson

FOTBOLL

DEGERFORS. Degerfors-spelare tackade personerna som vandaliserat Stora Valla för den extra tändvätskan.

Örebro-spelarna var besvikna över det som hade inträffat och tog tydligt avstånd.

– Det är inte fotboll, det är något som bara förstör och hör inte hemma i spelet, säger Nordin Gerzic.

Natten till det upphaussade rivalmötet mellan Degerfors och Örebro hade Stora Valla blivit vandaliserat.

Personer hade klottrat Örebro-budskap på ett flertal ställen inne på arenan.

– All form av skadegörelse är jag emot. Det är något som jag tar kraftigt avstånd från och är inte okej någonstans, oavsett vilket lag det handlar om och vem som gör mot vem. Man ska inte gå över gränsen. Jag förstår inte varför och kan inte förklara det, säger försvaren Michael Almebäck.

– Fotboll avgörs på planen, de får gärna stötta på planen med där har de gått över gränsen. Det är väldigt, väldigt dumt gjort, säger mittfältaren Nordin Gerzic.

Stor uppmärksamhet

Vad som hade hänt nådde Örebro-spelarna under förmiddagen, men de vill inte säga att det störde uppladdningen.

– Jag hörde om det, men 24 timmar innan match kopplar jag bort media. Det är inget som påverkade oss på plan mentalt eller på något annat sätt, vi har inte pratat om det under dagen, säger Michael Almebäck.

– Jag kan inte säga att det hade någon effekt på mitt eller vårt spel direkt. Förutom att man inte uppträder på det sättet och det inte hjälper oss, säger Nordin Gerzic.

”Det var pissdåligt”

Efter 1–0 hemma mot Halmstad och 3–2 borta mot Häcken sedan ha vänt tvåmålsunderläge på de 28 sista minuterna, blev det nu förlust med 3–0 och mållöst som i de fyra inledande matcherna.

– Det var pissdåligt och vi satte oss i en pissig sits, vi är fruktansvärt besvikna på vår insats som inte räckte till. Även om vi spelade bättre efterhand kan man inte vända 2–0-underläge varje match. Det är inte första gången vi förstör en match i första halvlek, säger Michael Almebäck.

– Vi gav bort första halvlek, vi spelade jättedåligt och hafsade i väg bollen. Vi gjorde inte det vi hade kommit överens om, vi spelare får ta på oss det när vi hade en bra matchplan. Det kanske såg ut som att det inte var rätt inställning, men fotboll är inte bara vilja utan också mod. Degerfors gjorde det jättebra, ska ha en stor eloge och vann rättvist, jag vill inte ta ifrån dem någonting, säger Nordin Gerzic.

Degerfors vann det första rivalmötet mellan lagen i allsvenskan på 24 år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Victor Edvardsen gjorde hattrick för Degerfors mot Örebro

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Örebro SK

Michael Almebäck

Nordin Gerzic

Degerfors IF

Fotboll