Publicerad 2021-01-22

I säsongens första träningsmatch möttes Elfsborg och Häcken inomhus i Rydahallen.

I en sömnig tillställning var det två 19-åringar som räddade eftermiddagen.

Med tre mål på fyra minuter såg talangerna till att Elfsborg vann med 3–0.

Mållöst i 80 minuter. Sedan tre mål på fyra minuter. 19-åringarna Jack Cooper Love och Noah Söderberg fick fart på matchen i Rydahallen i Borås.

Först stötte Cooper Love in ledningsmålet för Elfsborg efter att inte mindre än tre Häcken-spelare missat att rensa undan den. Bara två minuter senare rann Rasmus Alm igenom på en djupledsboll.

Avslutet räddades tamt, och returen mötte Cooper Love påpassligt på volley. Från två meters håll dubblerade han sin målskörd.

Elfsborgs ynglingar var inte klara där och ytterligare två minuter senare hade Cooper Love chansen att bli hattrickhjälte.

Avslutet blev misslyckat, men blev en indirekt assist till den jämngamle lagkamraten Söderberg. 3–0 betydde målet, och blev även slutresultatet.

En fin insats av ynglingarna som plockats upp i A-laget till denna säsong.

– Det är lite högre tempo med A-laget och det smäller mer. Man får vara beredd när man får bollen. Det är bra att komma in i det för det är här jag vill vara, säger Cooper Love till Discovery.

Fyra (!) skador för Häcken

För Häcken gick det desto värre. Hela fyra spelare tvingades utgå. Bland annat målvakten Jonathan Rasheed, vilket innebär att laget drabbats av tre målvaktsavbräck på ett halvår. Sedan tidigare är Peter Abrahamsson korsbandsskadad, och Pontus Dahlberg opererad för en blodpropp.

Även skadeförföljda Ali Youssef fick utgå, tillsammans med nyförvärvet Benie Traore och vänsterbacken Sebastian Lagerlund.