Tillbaka från start – gjorde första målet på över ett år

Publicerad 2021-03-13

Manchester City stod för ännu en seger i Premier League, med 3–0 mot Fulham.

Efter långdragna skadebekymmer var Sergio Agüero tillbaka i startelvan.

När det dömdes straff fick han också göra sitt första mål på över ett år.

Med en halvlek spelad stod det 0–0 mellan Fulham och Manchester City. Men i andra halvlek hittade serieledarna rätt. När slutsignalen ljöd stod det istället 3–0 på tavlan.

Manchester City hade kontroll på matchen redan från start. Men först i andra halvlek resulterade det i mål. När den blåklädda maskinen väl kom igång hade Fulham inte mycket att sätta emot.

Bara med några minuter spelade av andra kunde John Stones göra matchens första mål. Knappt tio minuter senare utökades ledningen genom Gabriel Jesus.

Målskytt i comebacken

Sergio Agüero gjorde comeback i startelvan, efter att ha dragits med en knäskada, och sedan drabbats av covid-19, vilket sköt upp återkomsten ytterligare. Men mot Fulham fick han återigen stå på planen från första minuten.

Och han blev dessutom målskytt. Efter en timme spelad fick City en straff, som punkterade matchen till 3–0. Det var Agüero som klev fram till straffpunkten och gjorde då sitt första mål på över ett år i ligan. Senast var den 21 januari 2020, när han gjorde enda målet i en seger mot Sheffield United.