Ben Chilwell utgick skadad mot Belgien.

Förlust mot Belgien.

Chansen till gruppseger borta.

Dessutom klev Chelseabacken Ben Chilwell av skadad före halvtidsvilan.

På Kung Baudouin-stadion i Bryssel vann Belgien mot England med 2–0. Och har nu segern i sin Nations League-grupp i egna fötter inför gruppfinalen mot Danmark.

– Vi dominerade i matchen, vi hade otur som släppte in två mål. Jag tycker inte att de skulle ha fått frispark vid andra målet, säger Harry Kane.

Mot England var det Leicesters Youri Tielemans som ordnade landskampens första måljubel. Efter passning från Romelu Lukaku satte mittfältaren 1–0 med ett distinkt skott via stolpen. Och Tielemans har hittat målformen, tre mål i sina fem senaste matcher. Dessförinnan gjorde han lika många på 46 matcher.

En kvart senare utökade hemmalaget ledningen. Dries Mertens slog en utsökt frispark som svepte över en tafatt hoppande mur och utom räckhåll för Jordan Pickford. Och 2–0 Belgien.

– Målvakten är chanslös, säger Sky Sports expert Jamie Carragher.

Chilwell utbytt

Nästa smäll för England kom i form av en skada. Vänsterbacken Ben Chilwell, till vardags i Chelsea där han gjort två mål och två assist på fem ligamatcher, fick ont i slutet av första halvlek. Han tog sig för den nedre delen av ryggen, förbundskapten tog inga risker och bytte ut Chilwell som ersattes av Arsenals Bukayo Saka.

Belgien försvarade sin ledning i andra halvlek som blev mållös. Och 2–0-vinst för Belgien, som möter Danmark i gruppfinal på onsdag, där kryss räcker för Belgien.

Gruppvinnaren går vidare till Nations League-slutspel som avgörs 2021.