Publicerad 2021-10-28

Målskytt i ligan senast.

På torsdagen slog Alexander Isak till igen.

Mot Celta Vigo gjorde svensken sitt andra La Liga-mål för säsongen.

Alexander Isak startade anfallet borta mot Celta Vigo, svensken släppte bollen till Portu som fick fart på vänsterkanten innan han spelade vidare till Adnan Januzaj som i sin tur avslutade direkt.

Celta Vigos keeper Matias Dituro stod emot Januzajs avslut, men på returen höll sig den svenske 22-åringen framme och stötte in 1–0 för Real Sociedad – ett mål som godkändes efter VAR-granskning.

Fullträffen var Isaks andra i ligan den här säsongen, den första kom i förra omgången, på frispark, borta mot Atlético Madrid.

Sociedad upp i topp

Efter 78 minuter blev Isak utbytt och två minuter senare kunde ”La Real” utöka till 2–0 när mittbacken Aritz Elustondo nådde högst på en hörna.

Real Sociedad toppar La Liga på 24 poäng efter elva spelade omgångar.