Norrköping vann efter snyggt frisparksmål

Publicerad 2022-05-02

IFK Norrköping besegrade Värnamo.

Men det krävdes ett vackert frisparksmål för att få fart på laget.

IFK Norrköping har fått en tuff start på årets allsvenska, hade blott vunnit en av de fem inledande matcherna och placerade sig på en 13:e plats i tabellen.

Hemma mot nykomlingen Värnamo fick ”Peking” inte heller någon smärtfri resa mot tre poäng.

En krampaktig i första halvlek mot en nykomling som långa stunder hade det mesta av bollinnehavet.

Men till slut lossnade det för ”Peking”.

Det krävdes ett fint frisparksmål av Jonathan Levi för att laget skulle vakna.

Han skruvade in bollen i det vänstra krysset i 55:e minuten.

Fint anfall

Värnamo hade en del kvitteringschanser, men i 72:a minuten bjöd hemmalaget på ett fint anfall.

Jacob Ortmark hittade ut till Daniel Eid som med en volley lyfte in bollen i straffområdet där Christoffer Nyman mötte med huvudet – och nickade in 2–0.