Rosengård krossade bottenlaget

Publicerad 2022-06-08

15 minuter. Mer än så behövde inte serieledarna mot IFK Kalmar.

FC Rosengård var flera klasser bättre och vann med 6–0 på bortaplan.

FC Rosengård fortsätter visa att de är laget att slå i jakten på SM-guldet. Serieledarna tog på onsdagskvällen femte raka segern när man körde över IFK Kalmar.

Redan efter två minuter tog man ledningen när en hemmaförsvarare styrde in ett inspel i eget mål. Sju minuter senare utökade Loreta Kullashi, framspelad av Olivia Schough.

Det var också Schough som utökade till 3–0 när hon mycket vackert placerade in bollen i bortre hörnet och matchen var avgjorde efter endast 15 minuters spel.

Men Rosengård var inte klara där, i den 39:e minuten, kunde Charlotte Grant bomba upp 4–0 efter en hörna.

– Vi visste att vi var tvungna att komma hit och ha högt tempo från början, bollen är extremt tung så vi får verkligen kämpa i passningarna. Men vi gör det bra och har fått utdelning, tur på det första men sedan är det tre fina mål, säger Schough till Viaplay i paus.

Toppkonkurrenterna vann också

I den andra halvleken gjorde Stefanie Sanders sin vana trogen mål när hon hoppade in och satte 5–0. Rosengård vann till slut med 6–0 efter att Mimmi Larsson gjort matchens sista mål. Segern var Rosengårds femte raka i damallsvenskan.

– Det var jätteskönt att göra så många mål. Vi pratade i paus om att fortsätta gå framåt och göra fler mål vilket vi gjorde, säger Rosengårds Katrine Veje efter segern.

Samtidigt vann även toppkonkurrenterna. För Kristianstad gjorde Evelyne Viens båda målen i 2–0-segern. I Linköping blev Amalie Vangsgaard tvåmålsskytt och i slutminuten ökade Stina Lennartsson på till 3–0 efter en målvaktstavla.