Inhopparen Andreas Cornelius vände underläge till seger med 2–1 på egen hand.

– Ett magiskt avslut, säger Viaplay-experten Pontus Kåmark om det sena avgörandet.

Danmark hade bara vunnit en av de åtta senaste matcherna mot Frankrike. Det var i VM 2002.

I Nations League-premiären, på bortaplan i Paris, var det dags igen.

Frankrike – som inte hade förlorat på ordinarie tid på 20 matcher – tog visserligen ledningen efter ett drömmål signerat superstjärnan Karim Benzema.

”Köper pölse”

– Det är ut och köpa lite pölse för danska försvaret där, konstaterade Viaplay-experten Pontus Kåmark.

– Det är show. Otroligt vackert.

Därefter tog danske inhopparen Andreas Cornelius över showen på Stade de France.

29-åringen, som spelar i turkiska Trabzonspor till vardags, byttes in med en halvtimme kvar och gjorde både 1–1 och 2–1.

Vackert segermål

Kvitteringen kom i den 68:e minuten och i den 89:e minuten fullbordade han vändningen med ett stenhårt avslut i nättaket från svag vinkel.

– Det är så man gör skillnad som inhoppare. Så kan väl säga… ler Marcus Allbäck i Viaplay.

Frankrike drabbades dessutom av två tunga skadesmällar. Både Kylian Mbappé och Raphael Varane tvingades utgå i matchen.