Trots flera covidfall i truppen vägrade Premier League skjuta upp matchen.

En match som slutade mållöst och Londonklubben tappar nu i titelstriden.

Sju spelare i Chelsea, däribland Romelu Lukaku, Timo Werner och Kai Havertz, har testat positivt med covid.

Därför ville Londonklubben skjuta upp dagens bortamatch mot Wolverhampton, men Premier League avslog deras begäran.

Något som Chelseas tränare Thomas Tuchel inte var nöjd över.

– Vi ansökte om att inte spela för att få kontroll över situationen, men vi blev avvisade det. Det är väldigt svårt att förstå. Vi är väldigt oroade över spelarnas hälsa, sa han inför matchen till Sky Sports och avslutade med:

– Vi är besvikna och arga.

Bara sex avbytare i Chelsea

Med det stora manfallet fick Chelsea inte ens ihop full bänk och hade bara sex avbytare, varav två var målvakter.

Matchen då? Där var det hemmalaget som var närmast ett mål i första halvlek utan att få in bollen.

Chelsea tappar i titelstriden

I andra var det Chelsea som skapade de hetaste chanserna där Christian Pulisic fick den bästa chansen efter 75 minuters spel. Men Wolvesmålvakten Jose Sa lyckades göra en fin reflexräddning på amerikanens avslut och matchen slutade mållöst.

Resultatet innebär att Chelsea tappade två viktiga poäng i titelstriden.

För samtidigt tog Manchester City sin åttonde raka ligaseger när man körde över Newcastle med 4–0 efter mål av bland annat Riyad Mahrez och João Cancelo.

City leder nu ligan på 44 poäng och är sex poäng före Chelsea som är trea.