Forsberg med säsongens första fullträff

Publicerad 2022-10-15

Emil Forsberg har hittat nätet i Bundesliga.

Under lördagen gjorde 30-åringen säsongens första ligamål när RB Leipzig slog Hertha Berlin med 3–2.

I veckan gjorde Emil Forsberg mål i Champions League-gruppspelet. I dag blev svensken målskytt på nytt när RB Leipzig slog Hertha Berlin med 3–2 i Bundesliga.

Forsberg öppnade målskyttet i matchen när han stötte in 1–0 från nära håll efter ett inspel från högerkanten. Det var 30-åringens första mål i ligaspelet den här säsongen.

Leipzig gjorde sedan två mål till innan halvtidsvilan – men det blev ändå spännande i den andra halvleken.

Dodi Lukebakio skickade in reduceringen i 62:a minuten och Stevan Jovetic gjorde 3–2-målet knappt två minuter senare.

Leipzig höll dock undan, och kunde därmed noteras för säsongens fjärde seger i Bundesliga. Forsberg blev utbytt i den 72:a minuten.

I och med segern ligger Leipzig på nionde plats i tabellen.

Emil Forsberg firar med lagkamraten Dominik Szoboszlai.