Östersunds derbykross – tog säsongens första seger

Publicerad 2023-04-18

Östersund är ett vinnande lag igen.

Gästerna körde över Sundsvall på bortaplan i årets första Norrlandsderby.

Senast Östersund vann en match var i februari – när man besegrade just Sundsvall med 3–0 i en träningsmatch. Sedan dess har trepoängarna lyst med sin frånvaro.

Tills i kväll. Och än en gång slutade det med en kross.

Snuvades på drömmål

Efter halvtimman öppnade Malcolm Stolt målskyttet för gästerna.

Anfallaren avslutade snyggt ett mönsteranfall på högerkanten med att nicka in bollen i nät, helt friståendes framför mål.

Ett sus gick sedan genom publiken på NP3 arena ett par minuter senare, när stolpen berövade Giffarnas Erik Andersson på ett drömfrisparksmål.

Men hemmapubliken skulle inte få jubla i matchen. Sundsvall hade mycket boll under den andra halvleken men hade förtvivlat svårt att skapa några heta målchanser.

Slutade med kross

Istället var det bortalaget som gjorde målen. I den 67:e minuten nickade Myrsolav Mazur in 2–0 och på tilläggstid fullbordade inhopparen Sebastian Karlsson Grach krossen när han petade in 3–0 från nära håll.

Förlusten var Sundsvalls första i årets upplaga av superettan.