Manchester United klart för FA-cupfinal – vände och vann mot Tottenham

Publicerad 2018-04-21

Tottenham tog ledningen och dominerade inledningen av FA-cupsemin mot Manchester United.

Men tack vare ett effektivt anfallsspel och en tät defensiv lyckades Mourinhos mannar vända och ta sig till final.

– United är sylvassa när de väl får läge, säger Kim Källström i Kanal 5.

Matchen på Wembley var drygt tio minuter gammal när Christian Eriksen hann upp en lång passning ute på högerkanten och skickade in ett lågt inlägg mot bortre stolpen. Där dök Dele Alli upp och skickade in 1–0 till Tottenham.

Efter ledningsmålet tilltog Spurs dominans och Harry Kane, Heung-Min Son, Dele Alli och Christian Eriksen hotade United-målet gång på gång.

I den 24:e minuten skapade United en sällsynt chans efter att Paul Pogba vunnit en kraftmätning mot Mousa Dembélé på vänsterkanten. Pogba skickade in ett perfekt inlägg i straffområdet som Alexis Sánchez kunde nicka in kvitteringen på.

På övertid i första halvlek var det ytterst nära att Tottenham återtog ledningen när Eriksen sköt i vänster stolpe. De Gea stod som förstenad i United-målet. 1–1 stod sig dock fram till pausvilan.

”Tråkar ut Tottenham”

Knappt 20 minuter in i andra halvlek tog United ledningen när en passning från Alexis Sánchez förlängdes av Lukaku och nådde fram till Ander Herrera som skickade in 2–1 bakom Michel Vorm i Tottenhams mål.

Resultatet stod sig fram till slutsignalen, vilket betyder att Manchester United är klart för final i FA-cupen.

– Jag skulle säga att de tråkar ut Tottenham, ser till att dra ner deras höga tempo från första halvlek, säger experten Henok Goitom i Kanal 5:s sändning.

– United är cyniska i sitt spel och Mourinho i sin coachning. Han får matchen precis dit han vill. Det är inte superkul att kolla på. Man sitter och känner att Tottenham styr allting men utan att komma någonstans. United är sylvassa när de väl får läge. När de gör 2–1 har de knappt haft bollen i andra halvlek, säger kollegan Kim Källström.

”En besvikelse”

Förlusten innebär att Tottenham inte längre har någon möjlighet att ta en titel den här säsongen.

– Det är så klart en besvikelse. Vi har jobbat hårt och jag tycker att vi har förbättrat oss hela tiden. Nu måste vi rycka upp oss och avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Dele Alli till Kanal 5.

– När ett lag som Manchester United tar ledningen är det alltid svårt att vända. Jag tycker att vi spelade bra, men vi var inte tillräckligt kliniska och inte tillräckligt stabila i försvarsspelet när de attackerade. Men jag tycker ändå att vi borde ha vunnit, fortsätter han.

Victor Nilsson Lindelöf blev kvar på Uniteds bänk hela matchen.

Den andra semifinalen i FA-cupen spelas mellan Chelsea och Southampton i morgon klockan 16.