”Äggkläckningsmaskin för psykopater”

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt – men hur döms han av sin sport? Hur allvarligt ser fotbollsvärlden på sexbrott?

Ämnet diskuteras av Johanna Frändén och Simon Bank i Sportbladets podcast Football Radical.

– Han har haft alla möjligheter att bemöta det här, säger Frändén i det senaste avsnittet.

Lyssna på podden nedan

I förra veckan valde amerikanskan Kathryn Mayorga, 34,  att avslöja sin identitet i en lång intervju i tyska statustidningen Der Spiegel.

Det är hon som anklagat världsstjärnan Cristiano Ronaldo för att ha våldtagit henne i Las Vegas 2009. I intervjun berättar hon om sin rädsla för att gå ut offentligt med anklagelserna.

I podcasten Football Radical diskuterar journalisterna Johanna Frändén och Simon Bank reaktionerna på fallet, och ifrågasätter de (relativt) avvaktande reaktionerna från fotbollsvärlden.

– Sen hände det där som tyvärr väldigt ofta händer, att det fadear ut och man tänker inte på det, säger Johanna Frändén.

”Alla har anklagats eller fällts”

Processen kring våldtäktsanklagelserna är fortfarande i ett första skede, och Juventus-stjärnans juridiska team har redan stämt Der Spiegel för uppgifterna. Sportbladet-krönikörerna resonerar kring vad en våldtäktsdom skulle betyda för Cristiano Ronaldos eftermäle och status – och diskuterar det moraliska förfallet inom den internationella toppfotbollen.

– Världens tre största spelarstjärnor är Leo Messi, Cristiano Ronaldo. Den största tränarstjärnan är José Mourinho. Det alla har gemensamt är att de anklagats eller fällts, och till och med dömts till fängelse, för skattefiffel, säger Simon Bank.

– Den moderna fotbollen är en äggkläckningsmaskin för psykopater.

Hör hela avsnittet via länken nedan. Johanna Frändén och Simon Bank pratar också om hur metoo-rörelsen påverkat fotbollen, om Rom-derbyt, om Pier Paolo Pasolini och den hotade romantiken – och om ett smällaktuellt flyktingfall som skakar om fransk fotboll.

Publicerad:

LÄS VIDARE