Milan tillbaka som vinnare i Zlatans comeback

Publicerad 2021-01-09

Milan är tillbaka som vinnare igen efter förlusten mot Juventus – med Zlatan Ibrahimovic i laget.

Svensken gjorde comeback efter skada och hoppade in i 85:e minuten i 2–0-segern mot Torino.

– Zlatan är unik, säger tränaren Stefano Pioli.

Efter att ha svarat för två vackra mål i 3–1-segern borta mot Napoli 22 november skadade sig Zlatan Ibrahimovic i baksidan av låret i matchens 78:e minut på San Paolostadion.

En comeback var aktuell i mitten av december men då skadade den 39-årige svensken vaden under träning.

Började på bänken

I stället var Ibrahimovic tillbaka under lördagskvällen, med start på avbytarbänken, när Milan tog emot Torino hemma på San Siro.

Från sidan kunde Zlatan se hur hans Milan gjorde 1–0 (25) genom Rafael Leao efter ett paradanfall. En frustrerad Ibrahimovic dunkade i reklamskyltarna och väntade länge innan domaren Fabio Maresca efter VAR-bedömning blåste en straff för Milan som Franck Kessie gjorde 2–0 (36) på.

Efter några avancerade uppvärmningsövningar (utsträckt benspark över huvudet på en leende Milanledare) kom Ibrahimovic in på planen i 85:e minuten.

Zlatan hann med några enklare bollkontakter och en läcker yttersidespassning innan matchen blåstes av efter sex övertidsminuter.

– Muskelskadan är historia nu. Zlatan är unik. Vi hoppas ha honom tillbaka i fullt slag så snart som möjligt, säger tränaren Stefano Pioli efteråt enligt Football-Italia.

Fyra poäng före Inter

2–0-segern för Milan gjorde att Serie A:s ledarlag är tillbaka i vinnartrenden. Förlusten mot Juventus i förra omgången var Milans första under säsongens ligaspel.

Vinsten mot Torino innebar också att Milan skaffade sig en fyrapoängsledning i Serie A med en match mer spelad än lokalrivalen Inter som under söndagen möter tabelltrean Roma i ett stormöte på Olympiastadion i Rom.