Efter rasismskandalen – föremål kastade mot spelarbussen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Östersunds cupmatch präglades av en rasismskandal.

På vägen därifrån kastades föremål mot bussen som transporterade spelare och ledare.

”Extra säkerhet kommer befinna sig under natten vid spelarhotellet tills laget har lämnat Landskrona”, skriver klubben på sin hemsida.

I cupmatchen mellan Landskrona Bois och Östersund lämnade Isak Ssewankambo planen, för att gå och diskutera med åskådare som stod utanför staketet.

– Det är någon av dem (publiken) som gör ett apljud och jag uppskattar inte det. Så jag sa det till dem, säger han i C More.

Matchen avbröts tillfälligt men återupptogs efter drygt fem minuter och kunde sedan spelas färdigt.

Men när ÖFK åkte från matchen attackerades bussen, som transporterade spelare och ledare. Klubben skriver på sin hemsida att föremål kastades mot bussen.

– De var på bussen på väg mot hotellet. När de närmade sig en viadukt träffade ett föremål rutan, säger vd Michael Schahine.

”Blir mållös ärligt talat”

Han berättar också att han blev förbannad när han fick höra om händelsen.

– Jag blir bara mållös ärligt talat. Jag är så otroligt besviken på det som har hänt, att det ska vara på det här viset. Jag hittar inga ord. Jag tänker just nu på mina spelares säkerhet och välbefinnande. Att de ska känna sig osäkra är värst av allt, säger Schahine.

Vet man vilket föremål det var?

– Nej, det är därför vi säger föremål. Det var tillräckligt stort föremål för dem för att ringa polisen. Jag vet inte faktiskt. Jag har inte fått några rapporter om hur det var på platsen. Jag fokuserar på det omedelbara efter och det är att speltruppen ska vara i säkerhet. De gjorde en polisanmälan och polisen kom till hotellet.

Kommer du samla spelartruppen när de kommer hem?

– Absolut, vi måste diskutera det som hänt. Jag vill höra vad de känner och vad de tycker. Hur ska vi bearbeta det här. Det här berör oss alla. Jag känner det här laget. Det är som en familj. Blir en familjemedlem angripen berör det alla.

Spelarna och ledarna ska tillbringa natten på ett hotell i Landskrona, och i morgon bär det av norrut, hem till Östersund. Tills dess kommer det finnas extra säkerhet vid spelarhotellet, meddelar klubben.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.