Cristiano Ronaldo nådde ännu en milstolpe i 2–2-mötet med Roma.

Tio mot elva.

Ändå räddade Juventus poäng.

Tack vare som så ofta Cristiano Ronaldo – som nu nådde ny milstolpe.

I mitten av andra halvlek borta mot Roma, sju minuter efter att Juves mittfältare Adrien Rabiot dragit på sig sitt andra gula kort, nådde Cristiano Ronaldo högst på Danilos inlägg. Och anfallsstjärnan nickade in 2–2.

Det var hans andra mål i matchen, det första på straff, även det en kvittering. Men framför allt var det portugisens 450:e ligamål i någon av de fem bästa ligorna i Europa. 311 av dem för Real Madrid i La Liga, 84 för Manchester United i Premier League och 55 för Juventus i Serie A.

Kulusevski mållös

Milstolpemålet räckte till oavgjort. I en match där den svenske landslagsmannen Dejan Kulusevski, målskytt i premiärvinsten mot Sampdoria, startade och blev utbytt i den 85:e minuten.

– Jag tycker att det är en välförtjänt poäng. Vi hamnade i en knepig sits, men lyckades komma tillbaka trots det röda kortet, säger Cristiano Ronaldo.

Kulusevskis Juventus har inlett den italienska ligasäsongen med seger mot Sampdoria och nu kryss mot Roma.

– Vi är i inledningen av säsongen, vi har en ny tränare (Andrea Pirlo), nya idéer. Men laget fungerar bra ihop och är entusiastiskt, säger Ronaldo.