Real vann El Clásico efter madrömsvecka

Publicerad 2020-10-24

Två bottennapp på en vecka.

Då reste sig Real Madrid och vann El Clásico borta mot Barcelona med 3–1.

Först utspelade och nollade av Cadiz förra ligaomgången sedan förlust även mot coronadrabbade Sjaktar Donetsk i veckan. Det fanns anledning att tvivla på Zinedine Zidanes Real Madrid inför mötet med Barcelona.

Men efter bara fyra minuter visade Real att det här var en annan sorts match, en annan sorts insats. Karim Benzema vände upp, hittade djupledslöpande Fede Valverde som fri med Neto placerade in 1–0 till gästerna från huvudstaden.

Men Barcelona kunde också springa i djupet. Messi hittade till Alba ute till vänster som sedan spelade in centralt till Ansu Fati som kvitterade efter bara nio spelade minuter.

VAR innan avgörandet

Målet gjorde 17-årige Fati till yngste målskytt i stormötet sedan Alfonso Navarro 1947.

Men Real Madrid skulle få sista ordet. Efter en lång VAR-granskning av en duell mellan Clement Lenglet och Sergio Ramos fick Real-kaptenen rätt i sina tröjdragningsprotester och domaren pekade på straff. En straff som Ramos själv placerade in till höger om Neto i målet efter dryga timmen spelad.

Därefter fortsatte Real att trycka på och till slut kom även 3–1 av inbytte Luka Modric som iskallt snurrade upp Neto i målet innan han placerade in slutresultatet.

Det är första gången sedan 2008 som Real Madrid har vunnit två raka El Clásico.

Segern tar Real Madrid upp i topp i en haltande tabell. Barcelona är blott på tiondeplats.

Rättelse: I en tidigare text uppgavs att Ansu Fati var yngst någonsin att göra mål i El Clásico, så är inte fallet. Barcelonas Alfonso Navarro var tre dagar yngre när han nätade 30 mars, 1947, rapporterar AS.