Döms till fängelse för dråp

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Joao Maleck festade på krogen innan han satte sig i bilen.
Joao Maleck festade på krogen innan han satte sig i bilen.

Han körde rattfull.

Och kolliderade med ett gift par som avled vid krocken.

Nu döms fotbollsspelaren Joao Maleck till fängelse.

Tre dagars rättegång är över. En domstol i Mexiko dömer Joao Maleck skyldig för det som inträffade den 23 juni 2019 i Zapopan. 21-åringen, som var hemma efter sin utlåning till La Liga-klubben Sevillas reservlag, körde bil rattfull och över hastighetsgränsen.

Då krockade han med María Fernanda Peña och Alejandro Castro, som hade gift sig samma helg. Och det nygifta paret avled.

Maleck döms för dråp, och får ett fängelsestraff på tre år och åtta månader. Han ska också betala 1,25 miljoner kronor i skadestånd till de anhöriga som bland annat är Alejandros åttaåriga dotter.

Vill fortsätta spela fotboll

Mexikanska klubben Santos, som Maleck tillhör, har inte rivit anfallarens kontrakt. Och hans advokat Alberto González säger att Maleck siktar på att så småningom debutera i LigaMX, högstaligan i Mexiko.

– Han tränar hårt inne i fängelset, och har börjat med dubbla träningspass. Och han har en strikt diet som han följer, säger advokat Alberto González.

Förutom Santos och Sevillas reservlag har Joao Maleck tillhört Portos ungdomslag. Han har också representerat Mexikos U18-landslag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN