Sverige förlorade på stopptid

Publicerad 2020-03-07

STOCKHOLM/LAGOS. Rånade på straff mot Tyskland.

Rånade på straff mot Danmark.

– Jag känner mig tom nästan, säger Magdalena Eriksson efter förlusten på övertid.

Bara Magdalena Eriksson var kvar i den svenska elvan från Tysklandsmatchen när Sverige ställdes mot Danmark i Algarve Cup.

Men den svenska reservelvan satte hög press från start och ställde det danska laget.

Utdelning kom redan efter elva minuter. Jessica Samuelsson hittade till Lina Hurtig som tog emot bollen och tråcklade sig igenom försvarslinjen i samma rörelse innan och kyligt placerade in 1–0.

Lina Hurtig nära att avgöra

Sverige fortsätta att föra matchen halvleken ut men i andra akten var det Danmark som växlade upp. Landslagsdebutanten Jennifer Falk räddade Sverige från kvittering med en fenomenal parad på en hörnnick i den 55:e minuten.

Men på den efterföljande hörnan kunde Sverige inte stå emot. En kort variant slutade med ett inlägg som Stine Larsen kunde skalla in från nära håll.

Lina Hurtig fick sedan ett gyllene läge att avgöra matchen från nära håll med kvarten kvar men skottet gick rakt på målvakten Kathrine Larsen.

I stället blev det en ny 1–2-förlust. I andra övertidsminuten vände Danmark snabbt på spelet och Nanna Christiansen fick avsluta ett snabbt anfall med att rulla in segermål mellan benen på Falk.

”Rånade på straff”

– Jag tyckte att vi hade trycket, stora delar av andra halvlek också. Min känsla är att vi är det bättre laget i dag, säger Magdalena Eriksson.

Lagkaptenen för dagen anser att det borde ha varit straff då Lina Hurtig drogs omkull i den andra halvleken.

– Jag tycker att det är en solklar straff, hundra procent. Det känns riktigt surt, att bli rånade på den, säger Eriksson.

Hurtig instämmer. Hon anser visserligen att målet ”var snyggt” men var också öppet irriterad efter slutsignal.

– Ja, jag tycker det är straff. Hon tar mitt ben, säger anfallaren och tillägger:

– Med tanke på hur det slutade så är jag irriterad på både läget och straffen.

Peter Gerhardsson instämmer. Förbundskaptenen var tydligt besviken efter den snöpliga förlusten:

– Känslor är oftast aldrig bra när det gäller analys. Det är fruktansvärt tråkigt att förlora fotbollsmatcher, både som supporter men är man involverad är det mycket tankar.