”Fotbollsmaffian vill inte ge min son pris”

Publicerad:

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo har tillsammans med Lionel Messi fått Ballon d'Or flest gånger genom tiderna.

Men att Ronaldo inte tilldelats fler skyller hans mamma på att fotbollförbunden är en maffia.

– De skulle aldrig gjort så här om han var spanjor eller engelsman, säger Cristiano Ronaldos mamma Dolores Aveiro.

Cristiano Ronaldo var inte på plats vid Fifas Best Award-gala tidigare i höstas när han blev trea i omröstningen världens bäste fotbollsspelare som Lionel Messi utsågs till. I fjol tilldelades Luka Modric den utmärkelsen samt att han fick Ballon d’Or och bröt Ronaldos och Lionel Messis tioåriga dominans och pendlande tronskifte.

Foto: Antonio Calanni / TT

I år anses Ballon d’Or främst stå mellan Liverpools mittback Virgil van Dijk och Messi, men inte den femfaldige vinnaren Ronaldo. Och portugisiske stjärnans mamma Dolores Aveiro menar han är ett offer för en förföljelse av de internationella fotbollförbunden.

Kontroversiellt uttalande

– Det finns maffia inom fotbollen, det är rätt ord för att definiera det. Om det inte fanns någon fotbollsmaffia skulle min son fått fler guldbollar. Tittar du på allt som hänt så inser du att det skett på grund av maffian, säger Ronaldos mamma i en intervju med SINC enligt Marca.

– De skulle aldrig gjort så här om han var spanjor eller engelsman, men nu är han portugis ... och ja, då blir det så här.

Ballon d’Or 2019 kommer att delas ut den andra december. 30 spelare från världseliten är nominerade, förra årets vinnare Luka Modric är inte en av dem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.