Piteå får ha publik i damallsvenskan

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Piteå har inte vunnit en enda hemmamatch i damallsvenskan i år.

På onsdagen kan de ta första segern – i säsongens första match med publik.

– Det känns jätteroligt, säger ordförande Rikard Fahlman till PT.

Svenska fotbollförbundet tillåter sedan den här veckan 50 åskådare på matcher framöver, främst på nivåerna under elitfotbollen går det att läsa i de nya riktlinjerna.

Men även damallsvenska Piteå har fått grönt ljus och kommer att ha publik på hemmamötet med Djurgården på onsdagskvällen.

De med årskort får chansen

Ordförande Rikard Fahlman berättar för PT att de 200–300 som köpt årskort med bokade platser ska få chansen och att klubben ringer runt och erbjuder platser.

De 50 som får en plats mot Djurgården får inte se nästa och i slutändan hoppas klubben att alla får se någon match.

– Vi ska göra vårt bästa men har inte hunnit räkna ut hur det blir med alla matcher och någon gudomlig rättvisa kanske vi inte kan lova till slut, säger Fahlman och poängterar att de inte kommer ha några svårigheter att följa restriktionerna.

Någon extra inkomst till klubben blir det dock inte att tala om då supportrarna redan betalat.

– Nej, vi lär väl sälja en och annan hamburgare kanske. Men viktigast är att vi får in publik och att tjejerna känner stödet från dem.

Utan hemmavinst

Laget, som vanligtvis är starkt hemma, har inte vunnit en enda av de fyra matcherna som spelats på LF Arena hittills i år.

För anfallaren Nina Jakobsson är det ett välkommet besked att de kan välkomna tillbaka en liten skara supportrar på läktarplats.

– Klart att vi verkligen har saknat vår publik, de gör mycket på våra hemmamatcher. Nu blir det inte så många men någras stöd är alltid bättre än inget, säger hon till PT.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.