Gudeitti om Victor Nilsson Lindelöfs bojkott

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf har sagt sitt kring bojkotten av TV 4.

Anfallaren John Guidetti backar sin vän och landslagskollega, som varit irriterad över publiceringar i samband med hans återbud till landslaget i våras.

– Det finns inget mer att säga. Det är game over, säger John Guidetti.

Som Sportbladet kunde avslöja tidigare i veckan har mittbacken Victor Nilsson Lindelöf valt att bojkotta TV 4 och Fotbollskanalen.

Detta på grund av publiceringarna när han lämnade återbud till landslaget i mars.

När Janne Andersson i mars presenterade landslagstruppen till EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge fanns Victor Nilsson Lindelöf med.

Men dagen innan truppen skulle samlas avslöjade Fotbollskanalen att Nilsson Lindelöf hade lämnat återbud, vilket kort därefter bekräftades av förbundet som angav personliga skäl.

”Knivig relation”

Fotbollskanalen skrev att förutom att Nilsson Lindelöf skulle bli pappa i närtid fanns det ytterligare en orsak till återbudet:

”Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att en faktor även varit att United-stjärnans nära vän John Guidetti petats av Andersson. Dessutom har mittbacken sedan ett längre tag haft en lite knivig relation med förbundskaptenen”.

Victor Nilsson Lindelöf gav sin syn på bojkotten efter segern över Färöarna (4–0). Han kallade publiceringarna för ”rena lögner”. På fredag kväll, inför mötet med Norge på söndag, frågade Sportbladet John Guidetti hur han har följt debatten som varit.

Har du berörts?

– Jag har inte berörts. Jag hoppades lite extra på att Ted Louie (Nilsson Lindelöfs son, reds. anm.) skulle komma under landslagssamlingen, då blev det ganska obvious..., säger han och fortsätter:

– När man visar korten på handen och den ena sitter med ett par i tvåor och den andra med royal straight flush – då är det över. Det finns inget mer att säga. Det är game over.

Game over är det också kring transferfönstret i höst. För John Guidettis del innebär det att han blir kvar i spanska Alaves, trots att det fanns spekulationer om en flytt till både Anderlecht och Feyenoord.

– Jag spelar i i Deportivo Alaves, jag tillhör den klubben och ska göra det bästa jag kan.

Kan du berätta någonting om diskussioner kring Anderlecht och Feyenoord?

– Jag spelar fotboll och jag har andra som sköter det andra. Jag är en fotbollsspelare i Alaves och så ska jag göra det bästa för att det ska gå bra.

Hur ser du på fortsättningen av den här säsongen?

– Som sagt jag ska träna hårt. Jag tycker att fotboll är väldigt kul. Att få ha ett yrke och spela fotboll, sparka på en boll - jag tycker det är kul. Jag är tacksam för det, jag ska göra mitt bästa och njuta varje dag.

Kan du beskriva känslan av att gå till ”jobbet” och göra det bästa varje dag trots lite speltid?

– Det är en del av arbetslivet. Det är så det är, en del av vara fotbollsspelare. Jag har skrivit kontrakt med den fotbollsklubben, jag tillhör den och de bestämmer över mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.