Damlandslaget i fotboll

Kanadas OS-hjälte Stéphanie Labbé lägger av

Grusade Sveriges gulddrömmar i OS-finalen

Av: 

TT

FOTBOLL

Hon stoppade Sverige från att ta OS-guld i somras.

Nu avslutar den kanadensiska fotbollsmålvakten Stéphanie Labbé, 35, sin karriär.

Det meddelar hennes klubblag Paris Saint Germain på sin hemsida.

Labbé har spelat större delen av sin karriär i damallsvenskan, där hon representerat Piteå, Örebro, Linköping och senast Rosengård.

I somras lämnade hon Malmölaget för franska storklubben Paris SG. Men nu bryter hon kontraktet, och meddelar att hon officiellt avslutar karriären med landslaget i april.

– Jag har offrat mycket i mitt liv och har flyttat runt med fotbollen i flera år. Jag har tagit svåra beslut, lämnat familj och vänner bakom mig i jakten på att vara mitt bästa jag. Jag bemästrade förmågan att vara helt fokuserad och lycklig i de mest pressade situationerna. Och nu har jag funnit klarhet och fridfullhet i att veta att jag har gjort allt jag kunnat på fotbollsplanen, säger hon i en video på Instagram.

I somras blev hon stor hjälte när Kanada besegrade Sverige i en dramatisk straffläggning i OS-finalen i Tokyo. Stjärnmålvakten räddade straffsparkar av både Anna Anvegård och Jonna Andersson, och fick dessutom se Kosovare Asllani skjuta i stolpen samt Caroline Seger missa mål helt och hållet.

Så sent som för tre dagar sedan kom hon tvåa i omröstningen över världens bästa målvakter 2021 när Internationella fotbollsförbundet (Fifa) prisade fjolårets mest framstående spelare.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Stéphanie Labbé räddar en straff i OS-finalen i Tokyo.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i fotboll

Sommar-OS 2021

Kanadas damlandslag i fotboll