Superdrama när Hammarby räddade poäng

Uppdaterad 2022-06-27 | Publicerad 2022-06-26

Nattsvart med kvarten kvar efter 0–2 mot Häcken.

Då klev Bubacarr Trawally och Björn Paulsen fram när Bajen kom tillbaka till 2–2.

– Det är blandade känslor, säger Mohanad Jeahze.

Ta ut ditt drömlag i nya Sportbladet Manager Höst – läs mer
här

Häcken må ha börjat piggast, men den första halvleken kontrollerades och styrdes totalt av Hammarby i den närmast tropiska värmen på Tele 2 arena. Dels var man skickliga i uppspelsfasen, dels fick man framförallt i slutet av halvleken ett par gratislägen av Häcken att göra mål på.

Efter 35 målchansfattiga minuter fick Darijan Bojanic ett gyllene läge när han satte fart från mittlinjen och fick Bubacarr Trawally med sig i en tom yta på andra sidan straffområdet. Dribblingsaktionen såg länge lovande ut, men avslutet saknade både kraft och skicklighet.

Alexander Jeremejeff fortsätter ösa in mål.

Elfte målet för Alexander Jeremejeff

Hemmalaget försökte både driva upp tempo och aggressivitet i inledningen av den andra halvleken, samtidigt som Häcken låg och väntade på omställningar. Det var just genom en sådan som man också tog ledningen. Ett fint kombinationsspel i Bajens straffområde ledde fram till Tomas Totland, som i sin tur serverade Alexander Jeremejeff någon meter från mållinjen.

– Det kändes bra. Jag är på rätt plats igen, och mina medspelare sätter mig i bra lägen, säger anfallaren till Sportbladet.

Tre minuter efter ledningsmålet var det dags igen, men den här gången var det Mikkel Rygaard som stod för målskyttet. Oscar Uddenäs fick fram bollen till Blair Turgott via Mads Fenger, och Rygaard behövde bara sätta foten till.

Bubacarr Trawally snyggade till siffrorna med cirka tio minuter kvar att spela när Jonathan Rasheed missbedömde en hörna totalt. Inte det svåraste målet han gjort i sin karriär, men likväl det första i Hammarbytröjan för den gambiske landslagsmannen.

– Det var en fantastisk känsla att äntligen få göra mitt första mål. Jag vet att supportrarna väntat på det här ögonblicket. Målet höjde vårt självförtroende, säger Trawally.

”Det är surt”

Hammarby fortsatte att trycka på, och fick till slut utdelning på en hörna när Mohanad Jeahze vräkte iväg ett tungt skott längs marken mot den första stolpen. Längst fram, med ett smalben – Björn Paulsen och en räddad poäng på hemmaplan.

Trots det var det besvikelse i Hammarby efteråt.

– Det är synd. Vi gör en bra match tycker jag, men vi slarvar i försvarsspelet. Det är blandade känslor, säger Mohanad Jeahze.

Häcken hade också hoppats på mer efter 2–0-ledningen.

– Det är surt. De skapade inte jättemycket och jag tycker att vi är mycket bättre i andra halvlek. Sedan bjuder vi in dem genom fasta situationer, säger Jeremejeff.